האם אומני בלונים לוקחים בחשבון את העקרונות והמרכיבים הבסיסיים של העיצוב? האם זה משהו שרובם עושים באופן טבעי, או שהם צריכים לשקול ולהיות מודעים לכך תוך כדי הליך העיצוב?
אם אי פעם עיצבתם משהו שלא נראה כמו שצריך, ולמרות שידעתם שמשהו לא בסדר, לא הייתם מסוגלים לשים על זה את האצבע? ובכן, ידיעת יסודות העיצוב תוכל למנוע זאת.
מהם העקרונות והמרכיבים של העיצוב?
בין אם מדובר בעיצוב אותיות גדולות לאירועים או בעיצובי בלונים, יצירת העיצוב ה׳מושלם׳, זה לא משהו שפשוט קורה מאליו. ישנם מספר גורמים שיכולים לעזור להפוך את העיצוב ל׳מושלם׳. אופן יישום עקרונות העיצוב על מרכיבי העיצוב, יקבע עד כמה העיצוב עשוי להיות מוצלח.
עקרונות העיצוב
העקרונות הבסיסיים של העיצוב כוללים:
- פרופורציה – מתייחסת לגודל של כל אחד מהמרכיבים (בלונים) ביחס למרכיבים האחרים. פרופורציה מסמנת מה חשוב בעיצוב ומה לא. בעיצוב הטיפוסי, המרכיבים הגדולים חשובים יותר מהקטנים.
- קנה מידה – מתייחס לגודל העיצוב הכולל, ביחס לסביבתו. אם העיצוב גדול מדי לחלל בו הוא נמצא, הוא ייראה כמשתלט. ואם הוא קטן מדי, הוא ייראה חסר חשיבות.
- איזון – מתייחס ליציבות החזותית והפיזית של עיצוב הבלונים. היציבות החזותית מתייחסת לרמת היציבות המכנית של העיצוב (למשל, עמוד הבלונים), ואם ייפול בקלות או לא. בעיצוב עם איזון סימטרי שני הצדדים זהים או בעיצוב עם איזון א-סימטרי, שני הצדדים אינם זהים.
בנוסף לצבעים כהים, שנראים כבדים יותר, יהיה משקל חזותי רב יותר מאשר לבהירים, לכן, הצבעים הכהים מתאימים יותר לבסיס העיצוב. - קצב – מתייחס למרווחים בין המרכיבים החוזרים (הבלונים), יכולים לגרום להיווצרות 5 סוגים בסיסיים של קצב חזותי, וליצור מראה: אקראי, רגיל, מתחל, זורם או מתקדם.
- תנועה – מתייחסת לדרך שבה העין נעה על פני העיצוב. מרכיב חיוני אחד (בלון), צריך להוביל את העין למרכיב (לבלון) הבא, וכן הלאה. אפשר להשיג זאת בעזרת מיקום, כך שהעין תיפול קודם באופן טבעי על אזורים מסוימים בעיצוב.
- אחדות – מתייחסת לאופן שבו מרכיבי העיצוב עובדים יחד. חשוב שלמרכיבים החזותיים בעיצוב, יהיו קשרים ברורים זה עם זה. אחדות עוזרת להבטיח שהקונספט מועבר בצורה ברורה ומגובשת. עיצובי בלונים עם אחדות טובה נראים מאורגנים ואיכותיים יותר, מאשר עיצובים עם אחדות חלשה.
מרכיבי העיצוב
מרכיבי העיצוב הם המייקאפ הפיזי של העיצוב, זה שאפשר לראות אותו או לגעת בו:
- צבע – כדי להשתמש ביעילות בצבע בעיצוב, חשוב להבין מה זה ואיך זה עובד. חזותית, הצבעים נתפסים כמתקדמים או כנסוגים.
- צבעים חמים (אדום, כתום, צהוב) מתקדמים או נראים קרובים יותר.
- צבעים קרירים (ירוק, כחול וסגול) נסוגים, או נראים רחוקים יותר.
מטרת התכנון היא ליצור הרמוניה צבעונית (כמו, צבעים מונוכרומטיים או צבעים משלימים).
- מרקם – מתייחס לאיכות פני השטח של כל רכיב בעיצוב. כדי ליצור אפקט בתוך העיצוב אפשר להשתמש במרקמים מנוגדים (מחוספס וחלק, מבריק ומאט). בעוד שהבדלי המרקם בבלונים הם מוגבלים, אפשר להוסיף לבלון אלמנטים כמו טול, בד, פרחים או נוצות.
- חלל – מתייחס לחלל הפתוח, לכל הריק שנמצא מסביב לכול מרכיב בעיצוב. החלל מאפשר לכול מרכיב לעמוד בנפרד כך שאפשר יהיה לראותו ולהעריך אותו.
- קו – יכול להיות אחד או שילוב של מספר קווים, כאשר אחד מהם הוא דומיננטי (אנכי, אופקי, אלכסון, מעוקל).
- צורה – מתייחסת לצורה של כל מרכיב בעיצוב (עגול, משולש, מלבני).
- הרמוניה – מתייחסת להתאמה הפיזית של המרכיבים בעיצוב, האופן שבו כל המרכיבים (צורה, קו, חלל, מרקם וצבע) מתייחסים זה לזה בצורה נעימה.
יכול לעניין אותך גם: סידור בלונים ליום הולדת לגבר