הרבה אנשים חושבים שככל שמתבגרים, לא צריך לחגוג יום הולדת, אלא אם כן הגעת לגיל מיוחד. אבל, זה כמובן לא נכון ותמיד כיף לחגוג יום הולדת – כזה שארגנת עבור עצמך או כזה שארגנו בשבילך.
כדי שתוכלו להרים את האירוע המושלם שכולם, בלי יוצא מן הכלל, ייהנו בו, הבאנו עבורכם את המדריך השימושי והפשוט שלנו שיעזור לכם להכין את כל מה שצריך בארבעה צעדים פשוטים.
חלק א' – התכנון
זהו החלק הכי חשוב בתכנון המסיבה, כאשר הדבר הראשון שתרצו להחליט עליו הוא נושא המסיבה. מומלץ להקדיש מחשבה לסוג המסיבה שאתם רוצים להרים כדי לוודא שהיא תתאים לקהל המוזמנים שלכם. יש הבדל גדול בין ארוחת ערב במסעדה לבילוי לילי במועדון.
בדקו גם שהזמן והתאריך שאתם בוחרים למסיבה מתאימים, לכם ולכל המוזמנים, מאחר ולכל אחד מהמוזמנים שלכם יש מחויבויות קודמות. מרגע שבחרתם את התאריך, השתדלו לא לשנות אותו אלא אם כן אתם ממש חייבים. אנשים וודאי ביטלו תוכניות אחרות כדי להגיע למסיבה שלכם.
הדבר הבא שצריך להחליט לגביו הוא את מי מזמינים. בתור התחלה, הזמינו אנשים שיש סבירות גבוהה שיגיעו למסיבה ובקשו אישור הגעה. אין טעם לשלוח הזמנה למישהו שגר רחוק מאוד ולא יוכל להגיע, חבל על עוגמת הנפש של שניכם.
בנוסף, וודאו שנוסח ההזמנה שנשלח למוזמנים שלכם הוא זהה ושכולן נשלחות באותו זמן, כדי למנוע אי נעימויות. לא תרצו שמישהו ישמע על המסיבה שלכם לפני שקיבל הזמנה או שחלק מהמוזמנים יגיעו עם ילדים, אם זו לא הכוונה שלכם.
עכשיו שיש לכם רשימת מוזמנים, נושא ותאריך, התחילו לקבוע את התקציב שלכם. כדאי לערוך רשימה של כל הדברים שאתם חושבים שתצטרכו למסיבה שלכם ולסדר אותם לפי סדר עדיפות, כדי להקל עליכם לקבוע את התקציב שלכם בצורה נכונה ויעילה.
חלק ב' – ההכנות למסיבה
שלב ההכנות למסיבה מתחיל בבחירת המקום שבו היא תיערך והמגוון שעומד לרשותכם הוא רחב. החל מאולמות גדולים ומפוארים ועד לחדרים אישיים למספר חברים קרוב. לרוב אלה עדיפים ממסיבה בבית בגלל הניסיון, השירותים שהם מציעים מסביב והניקיון של אחרי המסיבה.
אחרי שבחרתם את המקום, זה הזמן להתחיל לחשוב על העיצוב שלו, על פי הנושא שבחרתם למסיבה. דרך מצוינת להבליט את הנושא שבחרתם וגם להוסיף צבע ועליזות לחדר היא על ידי בלונים. עיצוב חדר בלונים, לדוגמא, עם בלונים מיוחדים ואיזו שהיא אמירה אישית שלכם תכניס את המוזמנים לאווירה כבר מהכניסה לחדר ותשאיר אותם עם חיוך גם אחרי המסיבה.
תכננו את האוכל והמוזיקה שאתם רוצים שיהיו במסיבה שלכם ונסו לשמור אותם פשוטים ככל האפשר, כדי לוודא שהם מתאימים לטעם של כמה שיותר מהמוזמנים שלכם. וודאו גם שסוג השתיה שמוגשת מתאימה לכל אחד, כולל אלה שצריכים לנהוג חזרה הביתה.
חלק ג' – ביום האירוע
התחילו את היום בשליחת תזכורות למסיבה בכל מדיה וערוץ שנוח לכם. יש לכך שתי מטרות: האחת, לתזכר את המוזמנים שלכם לגבי פרטי האירוע והשנייה לעודד אנשים שעוד לא החליטו, להגיע למסיבה שלכם.
הגיעו למסיבה שלכם מוקדם, אבל לא מוקדם מדי כדי שלא תבזבזו את הזמן בדאגות והתעסקות בפרטים מיותרים, בזמן שאתם מחכים לאורחים שלכם. מצד שני, נצלו את זמן ההמתנה כדי לחשוב על נושאי שיחה משותפים שיכולים לחבר בין המוזמנים שלכם, במידה ולא כולם מכירים זה את זה. אל תשכחו לעבור בין האורחים שלכם ולנסות לדבר עם כמה שיותר מהם, הרי בסופו של דבר, הם שם בשבילכם.
תרגישו חופשי לעצור בשלב מסוים המוזיקה והשיחות כדי להכניס את העוגה ולתת לאורחים לברך אתכם, בכל זאת, זו מסיבת יום הולדת. אבל, השתדלו שהחלק הזה יהיה קצר ככל האפשר כדי שהמסיבה תחזור לעצמה במהירות.
חלק ד' – בסוף האירוע
כולם אוהבים להיזכר ברגעים שמחים ולראות את עצמם בתמונות. אז נכון, אין צורך להעלות את כל התמונות מהאירוע, אבל כמה תמונות נבחרות יעזרו לאנשים להיזכר במסיבה המעולה שערכתם וגם יתנו להם נושא לשיחה במשרד.
ואם תוסיפו לכך פתק תודה קטן לכל אורח על כך שטרח והגיע למסיבה שלכם – עשיתם לכולם את היום!